Våra verksamheter

Det här finns det möjlighet att göra på Heby BK

Skydd

Att träna och tävla skydd. 

Svenska Brukshundklubben utbildar skyddshundar för tävlingsbruk. I dagsläget finns det tre officiella provformer inom SBK, ”Svenskskydd”,  IGP och mondioring. På dessa prov får hundar av brukshundsras delta, alltså de raser som SBK har avelsansvaret för. Skyddet är en mycket utmanande och rolig tränings och tävlingsform. För att tävla och träna skydd krävs det att man söker skyddslicens i SBK. Vill du veta mer så kontakta Elsa Karlsson (elsapost@hotmail.com) så berättar hon mer.

Spår

Att träna spår övar upp hundens koncentrations­förmåga. Hunden tränar samtidigt sin kropp och sina muskler på ett funktionellt sätt. Som förare blir du skicklig på att läsa hundens beteende. Läs mer om spår på Svenska Brukshundsklubbens hemsida.

Sök

Att träna sök är mycket socialt, man är ofta ett gäng som har mycket trevligt tillsammans och hjälps åt att vara figurant åt varandras hundar.

Läs mer om sök på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Rapport

Att träna rapport är något du gör tillsammans med andra människor och träningsgänget blir som en liten familj. Förutom lydnadsdelen så är syftet med fältprovet att hunden okopplad ska springa mellan stationer så snabbt som möjligt. Läs mer om rapport på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Lydnad

I lydnad ska hunden utföra ett flertal olika moment både nära föraren och på avstånd. Vi ger en introduktion till hur det är att träna lydnad.

Läs mer om lydnad på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Rallylydnad

Genom glädje, kommunikation och samarbete ska hund och förare ta sig igenom en rallylydnadsbana. Rally i namnet betyder inte att det ska gå fort utan att hunden "kör" en bana enligt "kartläsarens", dvs förarens, anvisningar. Läs mer om ralllylydnad på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Specialsök

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika till kantarell eller något annat. Inom SBK Specialsök är det röd Kong Classic som hunden ska söka efter. Läs mer om specialsök på Svenska Brukshundklubbens hemsida.

Agility

Att tävla agility är ett spännande äventyr för både dig och din hund. När man tävlar i agility så ska man ta sig runt en hinderbana utan fel och så snabbt som möjligt. Mest av allt skall man ha riktigt roligt med sin hund. Agility är en hundsport som är öppen för alla raser och blandraser. Din hund får börja tävla agility när den har fyllt 18 månader. Agility illustreras bäst med en video, njut och inspireras!

MH/MT

Hundars mentalitet är ett fascinerande område. Hur kan det komma sig att hundar skiljer sig så mycket åt i vissa beteenden medan andra beteenden verkar vara lika för alla hundar? Hur kommer det sig att vissa hundar skäller mycket och andra inte? Varför blir vissa hundar rädda när andra hundar blir arga? Läs mer om mentalbeskrivning (MH) och mentaltest (korning) på Svenska Brukshundklubbens hemsida.


FIKA

Självklart så ska man också fika Det är en viktig del i all vår verksamhet. Fikastunden hänger självklart ihop med träningsstunden