Vår grundutbildning

Heby Brukshundklubb arrangerar hundkurser för alla hundraser och alla åldrar

Valpkurs

Funderar du på att skaffa hund? Kanske har du just hämtat din första valp? På en valpkurs skapar du god kontakt med din hund och lägger grunden för vidare träning.

Målet med våra valpkurser är att skapa god hundhållning. Alla hundraser (även blandraser) är välkomna att delta. En lämplig ålder på valpen är 3-5 månader.


Det är mycket du behöver tänka på när du skaffat valp. Och det är mycket en valp behöver lära sig för att bli en trygg hund som mår bra. Du och hunden ska leva ett långt liv tillsammans och det är viktigt att ni lär er att kommunicera.

Genom att gå en valpkurs lägger ni grunden för ett harmoniskt hundliv. Det är roligt, ni lär er mycket och ni får träffa andra valpar och ägare.

Unghundskurs

Kursen har fokus på att utveckla ett trevligt och ett fint samarbete med din unga hund i de vardagssituationer man möter!

Varje dag finns massor av saker som lockar din nyfikna, energiska och glada hund. Målet är att ni ska ha trevliga promenader med en fin relation var ni än går! Kanske blir den här kursen starten på mera aktiviteter med din hund, såsom lydnad, bruksträning.


Vi  gå igenom olika situationer som man kan stöta på och arbeta med att utveckla samarbetet mellan dig och din hund. Den ska kunna sköta sig bland andra hundar och människor. Vi kommer att träna att vara passiv, kunna koncentrera sig på det ni gör fast det händer saker omkring er, att hunden ska ha impulskontroll och inte bara skutta iväg på det den ser.

Förkunskaper/målgrupp:inga förkunskaper men hunden ska vara mellan 6 & 12 månader.

Allmänlydnadskurs

Kursen vänder sig till dig som vill fortsätta att arbeta på din hunds och din relation. Vi tränar på att bli trygga i vardagslydnaden som också är grunden för att fortsätta med andra hundsporter.

I kursen ligger huvudvikten på att skapa en god relation mellan dig och din hund och det gör vi genom kontakt- och följsamhetsövningar. Vi går igenom praktiska moment såsom inkallning, sitt, ligg och tips på aktivering samt tränar passivitet. I kursen ingår också tips på nosaktivering, t.ex. leta efter föremål.


Målet är att skapa en god relation mellan hund och ägare. Befästa hundens allmänlydnad i vardagliga situationer. Hundägaren skall få grundläggande kunskap om hundens skötsel. Kunskap om de ansvarsbestämmelser som gäller i samhället.

Anmäl intresse till utbildning@hebybk.se

unsplash